Om FLAEN

Flaen Sag & Høvleri er en tradisjonsrik, familieeid bedrift med røtter i skogen – lokalisert i Hurdal, i Viken fylke.

Historien går så langt tilbake som til 1799 og Carsten Ankers tid.
I flere hundre år har skogen vært leveveien for Hurdølingene, og i 1951 satset brødrene Arne og Torbjørn Rognlien på sagbruksdrift i forbindelse ved Flaen, nord i Hurdal. Over 70 år senere drives et innovativt og moderne treindustriområde fortsatt i «Flaensvingen» av deres etterkommere.

Selskapet har de senere årene spesialisert seg på på utvendig, høykvalitets kledning av gran og leverer produkter hovedsakelig til prosjektmarkedet.

Vårt beiseanlegget er oppgradert og automatisert for å sikre konkurransekraft i tiden som kommer. Ved anlegget benytter vi JOTUN produkter, og kan levere Svanemerket kledning.

I 1983 ble nytt byggevareutsalg åpnet, og 40 år senere drives det nå et moderne og stort byggevarehus i sentrum av Hurdal.

På vårt industriområde finner du også et moderne og unikt anlegg for varmebehandling av tre, spesialisert på utvendig kledning og terrassebord kalt Sagawood.

I 2019 åpnet fabrikken Termowood på FLAENs område. Her produseres det et byggsystem basert på isolerte massivtre-elementer.

Hovedeierne har et brennende engasjement for å videreutvikle treforedlingsindustri, aktivitet og arbeidsplasser på Flaen og i Hurdal.

FlaenSag Panorama
Flaen Industriområde. Høversjøvegen, 51 2090 Hurdal